כדורי גבינה "גומבוץ" \\ ניסי גולדרייך

אתר קול חי No Comments on כדורי גבינה "גומבוץ" \\ ניסי גולדרייך

אצלינו אין חג שבועות בלי הכדורי גבינה המיוחדים האלה, קבלו גירסה מיוחדת למתכון ההונגרי לכדורי הגבינה, ה"גומבוץ" המסורתיים. בשילוב טעמים מיוחדים של פסטו בזיליקום, עגבניות מיובשות וזיתים מלוחים

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרכיבים

לכדורי גבינה:
750 גרם גבינה "טוב טעם"
10 כפות סולת
6 ביצים m
קצת מלח

לכדורי פסטו
צרור עלי בזיליקום
חופן שקדים
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

לכדורי עגבניות
5 עגבניות שרי מיובשות
קצת מלח

לכדורי זיתים
2 כפות שטחות זיתי קלמטה טחונים

לציפוי:
50 גרם חמאה
כוס וחצי פירורי לחם
קצת מלח
קצת סוכר
קצת פלפל שחור גרוס

הכנה:
מכינים תחילה את הציפוי:
1 מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את פירורי הלחם ומתבלים במלח וסוכר ופלפל

הכנת הכדורי גבינה בטעמים:
1 בקערה מערבבים היטב את מרכיבי הגבינה לעיסה חלקה ומעבירים באופן שווה לשלוש קערות קטנות
2 טוחנים את הבזיליקום עם השקדים ומזלפים מעט שמן זית לעיסה משחתית ומתבלים ומערבבים בקערה בחלק אחד של עיסת הגבינה.
3 משרים את העגבניות המיובשות במים רותחים כ10 דקות וטוחנים ומתבלים במעט מלח ומערבבים עם העיסה השניה
ובעיסה השלישית מערבבים את הזיתים הטחונים
4 ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה
5 בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור בגודל של פלאפל ומבשלים במים רותחים על להבה גדולה באש בינונית וכשהכדור צף סימן שהוא מבושל ומחכים עוד 2 דקות ומוציאים אל המחבת עם הפירורי לחם ומצפים היטב
את הכדורים ושומרים בקירור ומחממים כמה דקות לפני ההגשה

חג שבועות שמח!



0 תגובות